Andra sillrecept

Sill går att använda i alla möjliga format och kombinationer. Här samlar vi några av våra favoriter till buffé eller vardags.

 

 

Mojes Matjesknyten

Ingredienser:

3 burkar Klädesholmens Matjessill i bit (á 200g)
10 st färskpotatisar
3 st vårlökar
1 st rödlök
1 knippe gräslök
1 knippe dill
25 g smör

Gör så här:

1. Ta 4 stycken grillfolieark (ca 20×30 cm).

2. Hacka sillen i bitar och lägg i mitten på grillfolien.

3. Skiva potatis, vårlök, rödlök i tunna skivor och lägg över matjessillen.

4. Hacka dill och gräslök och lägg ovanpå.

5. Hyvla smör över.

6. Vik ihop folien mot mitten och lägg på grillen i minst 10 minuter (alternativt ca 10-15 minuter i ugn
på 250 grader) tills knytet blivit genomvarmt och potatisen tillagad.

 

Janssons Frestelse på Klädesholmen-sill  

Mindre form

400g potatis, skalad och skuren i tunna stavar

1 stor (eller 2 mindre) gul lök, skalad och tärnad

2 burkar Alax JanssonSill (á 200g)

2 dl grädde

 

Varva potatis, sill och lök i en form. Häll över grädden och grädda i ca 40 minuter i 225-gradig ugn.

 

Större form

1 kg potatis, skalad och skuren i tunna stavar

3 st gul lök, skalad och tärnad

8-10 filéer Klädesholmen Ansjoviskryddad sillfilé eller Klädesholmens Restaurangfiléer, skuren i bitar

4 dl grädde

 

Varva potatis, sill och lök i en form. Häll över grädden och grädda i ca 50 minuter i 225-gradig ugn.