Konsument

I vårat sortiment över konsumentartiklar finner du allt från 100-grams plåtburkar med ansjovisfilé till 630-grams glasburkar med handlagd matjesfilé eller kräftmarinerad inlagd sill.

Vi har ett standard-sortiment med 250g och 550g-burkar med flera spännande smaker så som Skärgårds- och Currysill samt klassiker som Inlagd- och Löksill.

Vårat Premiumsortiment består av noga utvalda och handlagda filéer och bitar i inläggningar som Kräftmarinerad och Svart Vinbär.

Klädesholmen var också först i sin bransch med att byta ut konservburken och presentera den runda plastförpackningen på 200g med Matjes i bit samt smaksatta gaffelbitar. Denna förpackning är ett steg i vår strävan efter en lägre miljöpåverkan.
Plastförpackningen fick även följa med när vi presenterade Inläggningssill och 5-minuterssill för de som vill göra sina egna inläggningar.

 

Klädesholmens Kaviar är hyllad på västkusten där den varit en del av frukostbordet under generationer i olika konstruktioner. Kaviaren har en hög rom-halt och mild röksmak vilket gör att den passar både stora som små.

Sillen skall inte bara smaka bra, den skall också se attraktiv ut i förpackningen. Detta kräver att sillen läggs in i sin glasburk på ett speciellt sätt som ser extra aptitligt ut genom glaset. Dessa mönsterlagda produkter finns det inga maskiner som kan åstadkomma utan här duger enbart genuint hantverk, och det finna bara ett fåtal ”silletöser” som behärskar konsten. Ett exempel på detta är Lunchsillen som läggs vackra 250-grams glas.