Sill i Stockholm

November 23, 2016

När julen närmar sig får vi många förfrågningar via telefon och mail från Klädesholmen-entusiaster i Stockholms-regionen som undrar var de kan köpa vår sill. Då vi inte har en direkt-försäljning till butiker har vi tyvärr ingen noggrann kontroll av i vilka butiker våra produkter går att finna.
Dock  har vår kund som är grossist just lämnat oss en lista över de butiker som de levererar vår sill till! (Tack T!)
Sortimentet kan variera från butik till butik och även kampanjmässigt.

 

Ica Nära i Älta centrum/Nacka

Maxi Enköping

Kvantum Bålsta

Kvantum Arninge

Ica Stop Täby

Coop Sundby Park

Coop Daglivs Fridhemsplan

Ica Fridhemsplan

Sabis Fältöversten Östermalm

Coop Superstore Lidingö

Ica Aptiten Södermalm

Ica Maxi Haninge

Kvantum Kungens Kurva

Hemköp Bredäng

Maxi Södertälje

Maxi Botkyrka

Hemköp Matpressen (Rålambhovsparken)

Hemköp Wasahallen (Vasastan)

Maxi Gnista (Uppsala)

Matrebell Nelins (Uppsala)

 

Happy hunting! Och Trevlig första advent!

Årets Sill 2016 korad av Harryson, Hellberg, Zazzi, Westerström och Högberg

May 23, 2016

 

Årets Sill 2016 framröstades av en jury bestående av den ständige ordföranden och skådespelaren Peter Harryson, kocken och krögaren Christian Hellberg, kocken och mångsysslaren Alexandra Zazzi, matbloggerskan Karin Högberg samt Sjöräddningssällskapets VD Rolf Westerström.

 

 

”Stig in i sillens underbara värld med doft och smak av ingefära, chili och citron. En sill för både nybörjare och proffs. En överraskning!” löd juryns motivering då Årets Sill 2016 med smak av Anchochili & Ingefära presenterades.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad skulle juryn välja att servera sillen till?

- Årets Sill 2016 med smak av Anchochili & Ingefära är en krämig sillinläggning som passar utmärkt som apertif till exempel i ett fyllt ägg, rekommenderar Zazzi.

- Eller varför inte på ett grillat gott bröd, inflikar Hellberg

 

Årets Sill är en premiumsill som varje år utses av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och arbetet för ökad säkerhet till sjöss.

Projektet Årets Sill är ett samarbete mellan restaurang Salt & Sill på Klädesholmen och Klädesholmen Seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar.

Salt & Sills köksmästare skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill. Inläggningarna presenteras sedan för en expertjury som slutligen utser Årets Sill.

 

Den 6 juni varje år firas ”Sillens dag” på Klädesholmen. Då har man också säljstart av Årets Sill som då presenteras på scen. Årets sill går endast att köpa under ett års tid från och med 6 juni.

 

www.aretssill.sehttps://www.mynewsdesk.com/se/kladesholmen_seafood_ab/latest_news

 

På Klädesholmen, på Tjörns västsida, finns en silltradition sedan 1594. Här har man i generationer utvecklat sillen till den inlagda delikatess den är idag. När de fyra kvarvarande konservfabrikerna på Klädesholmen slogs samman i början av 2000-talet bildades Klädesholmen Seafood, som idag förvaltar den svenska silltraditionens yrkeskunnande och hantverksskicklighet. Bara en kort pir bort ligger den erkända skärgårdskrogen Salt & Sill, som med lokala råvaror och starka influenser från kust och hav också bidrar till att lyfta sillen och dess traditioner.

Klädesholmens Kaviar nu MSC-märk samt i ny design

March 23, 2016

 

Klädesholmen MSC-märker sin Kaviar och passar samtidigt på att fräscha upp designen på tuben.

Det blir en svart tub med orange kork. Den nya tuben kommer matcha det övriga sortimentet från Klädesholmen.

Klädesholmen Seafood AB som producerar kaviaren vill förmedla en elegant känsla med hög kvalité.

MSC driver ett välkänt och omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram med målet att främja hållbara fiskemetoder.

Genom att välja MSC-märkt uppmuntrar du yrkesfisken som använder sig av hållbara fiskemetoder och som fiskar på livskraftiga bestånd.

Jansson-sill från Klädesholmen räddar julen

October 23, 2015

Klädesholmen kom redan för ett par år sedan med ett billigare och mera miljövänligt alternativ till den traditionella ansjovisen. I år när Janssons Frestelse kan komma att hotas på grund av brist på ingrediensen ansjovis, kan Jansson-sillen komma att rädda julen.

 

 

Ryktena i fiskeribranschen säger att det blir brist på ansjovis till jul på grund av att man inte kunnat fiska skarpsill i samma utsträckning som tidigare år. Den traditionella rätten Janssons Frestelse blir därmed hotad då det som gör rätten unik och för många så delikat, är just ingrediensen ansjovis.

 

Klädesholmen kom redan för ett par år sedan med ett billigare och dessutom mera miljövänligt alternativ, Jansson-sill i plastförpackning. Denna sill som kryddas med samma recept som den traditionella ansjovisen, har länge använts på många håll i restaurangbranschen. I år när det har varit svårt att fiska skarpsill som man tillverkar ansjovisen av, har även andra aktörer i fiskkonserv-branschen börjat tillverka ett alternativ gjort på “vanlig” sill.

 

Att Klädesholmen väljer att använda sig av plastförpackningen som man var först ut med, är idag en självklarhet då det är det miljövänligaste alternativet. Förhoppningen är att fler ska få upp ögonen för produkten som både sparar på miljön samt pengar till julklappar för konsumenten.

Klädesholmen slår också ett slag för sin Årets Sill, i år med smak av Basilika och Citron, som säljs till förmån för  Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.

 

Välbesökt invigning av Klädesholmens nya fabrik

October 8, 2015

När Klädesholmens nya fabrik invigdes var det ett välbesökt event. Tack till alla gäster som gratulerat och besökt oss.

Här delar vi med oss av lite bilder från invigningen och fabriken.

 

(Fotograf: Joachim Bråse)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

´