Årets Sill

Årets Sill är ett samarbete mellan Klädesholmen Seafood och restaurangen Salt & Sill här på Klädesholmen. Varje år utses Årets Sill av en namnkunnig jury. En krona per såld sillburk går direkt till Sjöräddningssällskapet och deras arbete för ökad säkerhet till sjöss.

 

Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. Man skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill och presenterar sedan dessa för en expertjury som slutligen utser Årets Sill.

 

Efter att smaken blivit utsedd har vi på Klädesholmen ett arbete framför oss att färdigställa sillen så att smaken blir precis så som det är tänkt och samtidigt förbereda för produktion.

Den 6 juni är det så dags för lanseringen av den nya smaken. På Klädesholmen firar vi då Sillens Dag och lanseringen av Årets Sill är en höjdpunkt under dagen. Då är ni välkomna alla sill-älskare!

Smaker

2017     O.P Anderson kryddad sill

2016     Anchochili och Ingefära

2015     Basilika och Citron

2014     Björnbär och Grönpeppar

2013     Bacon och Pepparrot

2012    Tranbär och citrontimjan

2011    Purjolök och svartpeppar

2010    Senap och maltwhiskey

2009    Fänkålsdill och aqvavit